maandag 14 oktober 2013

Varkenshaas in een goudbruin jasje

Bij paneren denken we meteen aan paneermeel, maar het kan ook anders. Dit recept is van de Beierse chef Alfons Schubeck.

60 gr bloem
3 eieren
1 eetlepel Dijon mosterd
60 gr geraspte kaas Emmentaler of jong belegen Goudse

Alles tot een beslagje roeren en op smaak brengen met:
1 theelepel geraspte knoflook en gember, beetje nootmuskaat, halve theelepel geraspte citroenschil, peper en zout.

500 gram varkenshaas in plakjes van halve centimeter snijden, deze iets platdrukken, nog een beetje zouten en dan door het beslag halen (beide zijden). 

In een laagje boter aan beide zijden op een matige vlam goudbruin laten worden. Eventueel met keukenpapier van overtollig vet ontdoen en meteen opdienen. Lekker met porcinisaus, salade en gekookte aardappelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten